Over Ons

De Ridderstraat

De delicatessenwinkel Fagel Cuisinier is gevestigd in het hart van Den Bosch aan de Ridderstraat. De Ridderstraat is een van de drie straten die de Markt verbindt  richting Sint-Janskathedraal en Verwersstraat. Alle drie de straten zijn eeuwenoud. De meest ‘rechtse’ vanaf de markt gezien, is de Ridderstraat. Tegenwoordig is de Ridderstraat een moderne en sfeervolle winkelstraat met restaurants, mode winkels en tal van andere bijzondere zaken. In onze ruim gesorteerde winkel vindt u een keur aan delicatessen en kant-en-klare Bourgondische maaltijden.

Families


Frans Fagel in zijn restaurant Salle á Manger MoustacheFAGEL
– Marcel kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Al tijdens de middelbare school stond hij in de keuken van Salle á Manger Moustache het restaurant van zijn vader François in Utrecht. Hier legde hij vooral de technische basis voor het vak. François Fagel was de grondlegger voor het begrip Bistro in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Zijn actieve loopbaan begon hij bij diverse Nederlandse sterren restaurants. Daarna werkte hij in befaamde restaurants van Gerard, Paul, Ton en John Fagel.

Het is vooral bij John Fagel waar hij zijn roots vindt. Een bijzondere opvatting over koken die eerder een manier van leven is dan een kunst. Marcel neigt naar de Bourgondiër, de man van grootmoeders pot, die eerlijke gerechten serveert en z’n gasten in het hart probeert te raken. Hij wil z’n gasten zien genieten, dan is hij tevreden.

Monique aan het werk in slagerij BontropBONTROP – Monique heeft vanaf haar jeugd samen met vader Willem Bontrop in de ambachtelijke buurtslagerij gewerkt. De enorme kennis die vader Willem overgeeft aan Monique over diverse luxe vleeswaren, mooie gedroogde hammen en catering is een basis geweest voor de delicatessenzaak. Het ambachtelijk verkopen en de knusse gezelligheid van de slagerij heeft haar altijd geïnspireerd om in de toekomst een mooie delicatessenzaak op te zetten. Middels haar enorme inzet en enthousiasme en Marcel zijn kookkunst is het gelukt om samen hun droom werkelijkheid te maken. Monique en Marcel vormen samen een Bourgondisch paar.